Sint Eustatius

Bovenwinds eiland met een rijke Nederlandse geschiedenis. De geschreven verhaallijnen gaan terug tot ver voor 1636.

Ontwikkelingen. Sint Eustatius is een klein eiland van 21 km2 met een rijke Nederlandse geschiedenis. Sinds 2010 heeft Sint Eustatius de status van bijzondere gemeente met 3.139 inwoners. De meeste bewoners wonen in Oranjestad en bijna 80% van de bevolking heeft de Nederlandse nationaliteit. Ruim 16% heeft de Amerikaanse nationaliteit. (telling per 1 januari 2020).

Sint Eustatius – Golden Rock Resort op RTL4 Maarten en Richelle zijn door de experts van Married at First Sight op huwelijksreis gestuurd naar Sint Eustatius.

#mafs Married at first sight – Carlo Boszhard

Maarten en Richelle worden voor het eerst samen wakker in de bruidssuite in Amsterdam. Ze moeten vroeg op, hun huwelijksreis gaat naar het Caribisch gebied. Zij verblijven in het luxe Golden Rock Resort.

Deze uitzending van het programma Married At First Sight met de titel Aflevering 6 werd uitgezonden op dinsdag 17 januari door RTL4. Terugkijken kan via Rtl-XL

Golden Rock Dive & Nature Resort. Luxe kamers, suites, villa’s en lodges, met een ruim buitenterras en uitzicht over zowel het infinity zwembad, de tuinen als de zee.

Golden Rock Resort – Sint Eustatius

Graag laten we het aanbod ter plaatse zien. De brochures liggen klaar en graag plannen we een juiste gelegenheid in om Sint Eustatius te bezoeken. Hiervoor bieden we als mogelijkheid het AV-proefwonen pakket aan op het Bovenwindse eiland Sint Eustatius. Graag informeren we je over de mogelijkheden. Stuur ons gerust een bericht via het onderstaande formulier en we plannen een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken.


  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

  Video Franck Fougère

  Contact


   Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

   In 1636 bouwden de Nederlanders waterreservoirs op het eiland en al snel werd het permanent bewoond. Fort Oranje werd gebouwd en Sint Eustatius werd een doorvoerhaven voor suiker, melasse, jenever, rum, katoen en andere producten.

   De Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt erkende het belang van deze gebeurtenis tijdens zijn bezoek aan de rede van Sint Eustatius in 1939 en bood het eiland een plaquette ter herinnering aan.

   Hier komen de geschiedenislijnen van de Nederlanders en de Amerikanen samen.

   First Salute

   De geschiedenis van Nederland en de Verenigde Staten komt hier samen in een waardevolle verhaallijn. The First Salute – Het eerste saluut. Het Amerikaanse marineschip Andrew Doria, dat op 16 november 1776 met de nieuwe Amerikaanse Grand Union Flag in top de Gallows Bay kwam binnenzeilen en dertien saluutschoten afvuurde, kreeg in opdracht van gouverneur Johannes de Graaff elf saluutschoten van Fort Oranje als antwoord. Het was de eerste keer dat een buitenlandse mogendheid de vlag van de Verenigde Staten eerde met een saluut. De Amerikanen interpreteerden dit onmiddellijk als de eerste officiële erkenning van hun onafhankelijkheid.